Monday, June 5, 2017

Tips Bisnes Online

*TIPS BISNES ONLINE*

➡ Penuhkan friends. Cukup kan 5k. Kat mane nak cari? Add friends dkat page2 membeli belah macam Fareeda, Bella Amara, Ariani.
➡ Guna gambar sendiri untuk profile. Saya tau, baby awak comel, tapi..baby tak pandai kira duit...awak....
➡ Setting kena PUBLIC.
➡ Belajar branding diri sendiri, belajar untuk sentiasa engaged dengan fb friends. Pergi like orang punya wall, comment mereka. Orang berbudi, kita berbahasa. Yea dok?
➡ Wish selamat pagi & ucapan salam setiap pagi bagi yang baru meniaga online, supaya orang lain sedar kewujudan anda di fb.
➡ Share something menarik dekat wall untuk menarik minat orang ramai.
Jangan segan & takut untuk beriklan.
➡ Jangan terlalu banyak share pasal resepi nak masak. Percayalah. Awak tak masak pon. Klu betul2 nak masak, screen capture je,simpan.
➡ Clearkan wall anda dari tagging2. Ramai bebenor orang duk tag anda, kasi clear sume tu. Delete. Setting private untuk tagging.
➡ sentiasa update wall sendiri. Belajar menulis, belajar bercerita walaupon sekecil2 cerita. Wardaa? Siapa warda tu? Nampak ringkas, tapi orang akan respon.
➡ Jangan cerita banyak sangat hal2 politik kat wall. Jangan duk sibuk2 sindir orang kat fb, orang lain sindir awak plak, awak sentap jetakkk..!
➡ Share, Share, Share bisness awak. Apa awak pakai, apa awak jual. 5X sehari.
➡ No tagging please..! Awak ade potential utk di unfollow. Nak unfriend awak, mereka tak sampai hati. So..sape rugi?
➡ selpiee la awak... awak jual ape. Kalau setiap setengah jam duk post selpiee je, orang pon naik juling. Sesekali muncul. Barulah awak nampak Exclusive. Gituwwwwww.
TIME BEST NAK POSTING.
🕙9 pagi
🕛12 tengah hari
🕒2.30 petang
🕔 4 petang
🕘9 malam
🕙10 malam
➡ Join group FB. Iklan minimum 10 posting sehari.
➡ Share testimoni pembeli untuk yakinkan pembeli lain .
➡ Buat secara berterusan semua di atas anda pasti berjaya.
➡ MALU taruk tepi.
➡ Doa moga Allah mudahkan customer bank in pada anda.
➡ SABAR. mende ni yang buat orang kalah.
Semoga berjaya

Senarai nombor IPD Polis Malaysia

Bukit Aman - 03-22662222
MCC - 03-20319999/ 03-22663333

PERLIS

IPK Perlis - 04-9082222
IPD Padang Besar - 04-9492222
IPD Kangar - 04-9082222
IPD Arau - 04-9861222

PULAU PINANG

IPK P.Pinang - 04-2221522
IPD Timur Laut - 04-2181822
IPD Barat Daya - 04-8662222
IPD Seberang Perai U - 04-5762222
IPD Seberang Perai T - 04-5382222
IPD Seberang Perai S - 04-5858222

KEDAH

IPK Kedah - 04-7741222
IPD Kubang Pasu - 04-9172222
IPD Padang Terap - 04-7866222
IPD Kota Setar - 04-7747222
IPD Sik - 04-4695222
IPD Pendang - 04-7596222
IPD Yan - 04-4655222
IPD Kuala Muda - 04-4299222
IPD Baling - 04-4708222
IPD Kulim - 04-4906222
IPD Bdr Baharu - 04-4077222
IPD Langkawi - 04-9666222

PERAK

IPK Perak - 05-2451222
IPD Ipoh - 05-2451500
IPD Taiping - 05-8291222
IPD Batu Gajah - 05-3629222
IPD Manjung - 05-6899222
IPD Hilir Perak - 05-6299222
IPD Kuala Kangsar - 05-7762222
IPD Sg Siput - 05-5982222
IPD Gerik - 05-7912222
IPD Perak Tengah - 05-3712222
IPD Tanjung Malim - 05-4528222
IPD Kerian - 05-7215222
IPD Tapah - 05-4011222
IPD Kampar - 05-4652222
IPD Selama - 05-8394222
IPD Pengkalan Hulu - 05-4778222

SELANGOR

IPK Selangor - 03-55145222
IPD Kajang - 03-89114222
IPD Shah Alam - 03-55202222
IPD Sepang - 03-87062222
IPD Hulu S'gor - 03-60641222
IPD Kuala Langat - 03-31872222
IPD Petaling Jaya - 03-79662222
IPD Sabak Bernam - 03-32242222
IPD Ampang Jaya - 03-42897222
IPD Kuala S'gor - 03-32891222
IPD Subang Jaya - 03-78627222
IPD Gombak - 03-61262222
IPD Serdang - 03-80620261
IPD Klang U - 03-32919614
IPD Klang S - 03-33712222
IPD Sg Buloh - 03-61561222
IPD KLIA - 03-87768333

KUALA LUMPUR

IPK Kuala Lumpur - 03-21460522
IPD Dang Wangi - 03-26002222
IPD Brickfields - 03-90516222
IPD Cheras - 03-92842222
IPD Sentul - 03-62562222
IPD Putrajaya - 03-88862222
Balai Trafik K.L. - 03-20719999

NEGERI SEMBILAN

IPK N. Sembilan - 06-7619999
IPD Seremban - 06-6014999
IPD Kuala Pilah - 06-4842999
IPD Port Dickson - 06-6462999
IPD Tampin - 06-4431999
IPD Jelebu - 06-6137999
IPD Jempol - 06-4583449
IPD Rembau - 06-6851999
IPD Nilai - 06-7584999

MELAKA

IPK Melaka - 06-2854222
IPD Melaka Tengah - 06-2842222
IPD Alor Gajah - 06-5562222
IPD Jasin - 06-5292222

JOHOR

IPK Johor - 07-2254422
IPD Johor Bahru U - 07-5561222
IPD Johor Bathru S - 07-2232222
IPD Kluang - 07-7722222
IPD Batu Pahat - 07-4341222
IPD Muar - 07-9526222
IPD Seri Alam - 07-3864222
IPD Nusa Jaya - 07-5114222
IPD Pontian - 07-6871222
IPD Segamat - 07-9312222
IPD Kota Tinggi - 07-8831222
IPD Kulai Jaya - 07-6632222
IPD Mersing - 07-7992222
IPD Ledang - 07-9781222

PAHANG

IPK Pahang - 09-5052222
IPD Kuantan - 09-5652222
IPD Pekan - 09-4221222
IPD Rompin - 09-4145222
IPD Temerloh - 09-2716222
IPD Jerantut - 09-2662222
IPD Raub - 09-3552222
IPD Bentong - 09-2222222
IPD Cameron H'land - 05-4911222
IPD Maran - 09-4771222
IPD Kuala Lipis - 09-3122222
IPD Bera - 09-2508222

TERENGGANU

IPK Terengganu - 096354722
IPD Besut - 09-6956222
IPD Setiu - 09-6098222
IPD K. Terengganu - 09-6322222
IPD H. Terengganu - 09-6811222
IPD Marang - 09-6182222
IPD Dungun - 09-6482222
IPD Kemaman - 09-8592222

KELANTAN

IPK Kelantan - 09-7455622
IPD Kota Bharu - 09-7752200
IPD Pasir Mas - 09-7932222
IPD Tumpat - 09-7257222
IPD Tanah Merah - 09-9556222
IPD Kuala Krai - 09-9666222
IPD Pasir Puteh - 09-7867222
IPD Machang - 09-9751222
IPD Gua Musang - 09-9121222
IPD Bachok - 09-7788222
IPD Jeli - 09-9440204

Saturday, November 19, 2016

Bitcoin untuk Dark Web

Bitcoin untuk Dark Web
MP4 | Video: AVC 1280x720 | Audio: AAC 44KHz 2ch | Jangka masa: 1.5 Jam | Lec: 12 | 413 MB
Genre: eLearning | Bahasa: English


​Belajar bagaimana untuk tanpa nama menghantar Bitconi untuk Dark Pasaran Net
Bitcoin adalah jalan tunggal untuk membeli produk dan perkhidmatan di Dark Web dengan selamat dan tanpa nama. Selama beberapa kuliah anda akan dapat memahami bagaimana Bitcoin bekerja dan belajar bagaimana untuk membuat dan menggunakan dompet Bitcoin dan gelas.

Mempelajari bahagian-bahagian Vital Bitcoin seperti:
Kepentingan Sekat Chain
dompet
Seeds
Tumbling
Hantar / Menerima
tanpa nama Pembelian
Keperluan A
Bitcoin adalah jalan tunggal untuk membeli produk lebih Dark Pasaran Net. Jadi adalah penting untuk belajar bagaimana untuk menggunakannya pada masa yang pintar.
Kandungan dan Gambaran Keseluruhan
Seksyen 1- Pengenalan kepada Bitcoin.
Seksyen 2-Menetapkan dompet / membeli Bitcoin.
Seksyen 3-Menggunakan Electrum dan Anonymous Pembelian.
Seksyen 4- Tumbling dan Menghantar Syiling kepada Dark Pasaran Net.

Introduction to Bitcoin and Decentralized Technology

Pengenalan kepada Bitcoin dan Teknologi Decentralized
MP4 | Video: AVC 1280x720 | Audio: AAC 44KHz 2ch | Jangka masa: 3.5 jam | 493 MB
Genre: eLearning | Bahasa: English


​Bitcoin dan janji teknologi blockchain untuk membuat menghantar wang dan berinteraksi secara umum-murah, lebih mudah, lebih selamat, dan boleh diprogramkan. Dalam kursus ini, anda akan belajar mengenai Bitcoin dan pelbagai projek berpusat lain.

Bitcoin dan asas teknologi blockchain janji banyak penambahbaikan kepada mata wang dan banyak kawasan lain interaksi dalam talian. 

Dalam kursus ini, Pengenalan kepada Bitcoin dan Teknologi Decentralized, anda akan mendapat pemahaman yang nyata bagaimana Bitcoin dan projek decentrailized lain berfungsi. 

Pertama, anda akan belajar bagaimana untuk menggunakan Bitcoin kedua-dua sebagai pengguna akhir dan pemaju, dan di mana ia boleh digunakan. 

Seterusnya, anda akan belajar tentang perkembangan terkini dalam Bitcoin, termasuk dompet HD multisignature, saluran pembayaran, saksi diasingkan, dan mengenai perbahasan blocksize itu. 

Akhir sekali, anda akan mendapat kajian yang meluas penggunaan di luar Bitcoin, termasuk Ethereum dan Kontrak Smart, pasaran ramalan, penyimpanan berpusat, dikurangkan syiling turun naik, IOT, buktinya Autonomi Organizations dan identiti. 

Apabila anda selesai dengan kursus ini, anda akan mempunyai pemahaman yang luas teknologi di sebalik Bitcoin, serta di mana dan bagaimana ia boleh digunakan.

BlockChain Explained

Blockchain Dijelaskan

HDRips | MP4 / AVC, ~ 760 kb / s | 1280x720 | Jangka masa: 0:22:46 | Bahasa Inggeris: AAC, 128 kb / s (2 ch) | 146 MB

Genre: Tech, Wang


​Mengharapkan membawa perubahan sekurang-kurangnya sekali satu dekad. Satu teknologi yang mengganggu status quo dan ideal memperbaiki kehidupan kita dari segi kecekapan atau kesejahteraan umum. Blockchain adalah ini dekad permainan changer. 

Kami telah lalu kitaran gembar-gembur dan kini kedua-dua syarikat permula
an dan organisasi yang mantap memberi tumpuan kepada kegunaan praktikal lejer am replikasi luar Bitcoin. 

Ketahui tentang blockchain dan tiga tahap yang matang. Bermain permainan untuk memahami manfaat blockchain ini. Mengenal pasti peluang yang ada kepada kami dalam pengurusan data. Mengatasi cabaran yang berada di hadapan untuk menjadi jutawan blockchain seterusnya!

Bitcoin: The End Of Money As We Know It

 Documentary Mengenai Wang - Dan Kontroversi Crypto-Currency Bitcoin
Sebuah dokumentari meneroka bagaimana wang dan perdagangan nilai telah berkembang, memuncak dalam Bitcoin.

Bagi sesiapa yang masih belum difahami sepenuhnya kontroversi Bitcoin lagi, ini adalah kursus kemalangan ringkas dan bermaklumat mengenai Wang dan Crypto Mata Wang.

Rating: 7.2 / 10
Pengarah: Torsten Hoffmann, Michael Watchulonis
Pelakon: John Barrett, Andreas M. Antonopoulos, Jeffrey A. Tucker



​Jalan cerita

Bitcoin: The End Of Money As We Know It menjejaki sejarah wang dari masyarakat pertukaran barangan dunia kuno ke tingkat dagangan Wall St. Dokumentari ini mendedahkan amalan bank-bank pusat dan pelakon kewangan yang meragukan yang membawa dunia kepada yang lutut dalam krisis yang lepas. Ia menonjolkan pengaruh kerajaan mengenai proses penciptaan wang dan bagaimana ia menyebabkan inflasi. Selain itu, filem ini menjelaskan bagaimana kebanyakan wang yang kita gunakan hari ini dicipta daripada udara nipis oleh bank apabila mereka mencipta hutang. 

Epic dalam skop, filem ini mengkaji corak teknologi inovasi dan soalan semua yang anda fikir anda tahu tentang wang. Apakah Bitcoin alternatif kepada mata wang negara yang disokong oleh hutang? Akan Bitcoin dan Cryptocurrency mencetuskan revolusi dalam cara kita menggunakan wang rakan sebaya untuk sebaya? Adakah ia satu hadiah kepada penjenayah? Atau adakah ia gelembung seterusnya menunggu untuk pecah? Jika anda percaya kepada wang anda hanya kerana ia adalah - filem ini mempunyai berita untuk anda. Ditulis oleh Torsten Hoffmann
user Reviews
Mesti Lihat Dokumentari Sejarah dan Masa Depan Wang.
20 JULAI 2015 | oleh gs

Saya bernasib baik untuk melihat cebisan treler awal tahun lepas dan amat berharap untuk keluaran ini. Filem ini tidak mengecewakan. Ia memberikan penerangan yang melalui sejarah wang yang saya dapati sangat bermaklumat.

Temu bual adalah sangat baik dan filem itu memberi berpengetahuan luas, jalan cerita yang padu yang perlu meninggalkan pendatang baru kepada Bitcoin agak baik dimaklumkan mengenai apa yang ia dan mengapa ia penting.

Dokumentari ini adalah mesti melihat untuk semua orang mahu pelajaran sejarah yang baik dalam bentuk wang, yang mahu belajar tentang Bitcoin, dan melihat kemungkinan dengan masa depan kripto-mata wang.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...