Saturday, November 19, 2016

Bitcoin: The End Of Money As We Know It

 Documentary Mengenai Wang - Dan Kontroversi Crypto-Currency Bitcoin
Sebuah dokumentari meneroka bagaimana wang dan perdagangan nilai telah berkembang, memuncak dalam Bitcoin.

Bagi sesiapa yang masih belum difahami sepenuhnya kontroversi Bitcoin lagi, ini adalah kursus kemalangan ringkas dan bermaklumat mengenai Wang dan Crypto Mata Wang.

Rating: 7.2 / 10
Pengarah: Torsten Hoffmann, Michael Watchulonis
Pelakon: John Barrett, Andreas M. Antonopoulos, Jeffrey A. Tucker​Jalan cerita

Bitcoin: The End Of Money As We Know It menjejaki sejarah wang dari masyarakat pertukaran barangan dunia kuno ke tingkat dagangan Wall St. Dokumentari ini mendedahkan amalan bank-bank pusat dan pelakon kewangan yang meragukan yang membawa dunia kepada yang lutut dalam krisis yang lepas. Ia menonjolkan pengaruh kerajaan mengenai proses penciptaan wang dan bagaimana ia menyebabkan inflasi. Selain itu, filem ini menjelaskan bagaimana kebanyakan wang yang kita gunakan hari ini dicipta daripada udara nipis oleh bank apabila mereka mencipta hutang. 

Epic dalam skop, filem ini mengkaji corak teknologi inovasi dan soalan semua yang anda fikir anda tahu tentang wang. Apakah Bitcoin alternatif kepada mata wang negara yang disokong oleh hutang? Akan Bitcoin dan Cryptocurrency mencetuskan revolusi dalam cara kita menggunakan wang rakan sebaya untuk sebaya? Adakah ia satu hadiah kepada penjenayah? Atau adakah ia gelembung seterusnya menunggu untuk pecah? Jika anda percaya kepada wang anda hanya kerana ia adalah - filem ini mempunyai berita untuk anda. Ditulis oleh Torsten Hoffmann
user Reviews
Mesti Lihat Dokumentari Sejarah dan Masa Depan Wang.
20 JULAI 2015 | oleh gs

Saya bernasib baik untuk melihat cebisan treler awal tahun lepas dan amat berharap untuk keluaran ini. Filem ini tidak mengecewakan. Ia memberikan penerangan yang melalui sejarah wang yang saya dapati sangat bermaklumat.

Temu bual adalah sangat baik dan filem itu memberi berpengetahuan luas, jalan cerita yang padu yang perlu meninggalkan pendatang baru kepada Bitcoin agak baik dimaklumkan mengenai apa yang ia dan mengapa ia penting.

Dokumentari ini adalah mesti melihat untuk semua orang mahu pelajaran sejarah yang baik dalam bentuk wang, yang mahu belajar tentang Bitcoin, dan melihat kemungkinan dengan masa depan kripto-mata wang.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...