Monday, June 5, 2017

Tips Bisnes Online

*TIPS BISNES ONLINE*

➡ Penuhkan friends. Cukup kan 5k. Kat mane nak cari? Add friends dkat page2 membeli belah macam Fareeda, Bella Amara, Ariani.
➡ Guna gambar sendiri untuk profile. Saya tau, baby awak comel, tapi..baby tak pandai kira duit...awak....
➡ Setting kena PUBLIC.
➡ Belajar branding diri sendiri, belajar untuk sentiasa engaged dengan fb friends. Pergi like orang punya wall, comment mereka. Orang berbudi, kita berbahasa. Yea dok?
➡ Wish selamat pagi & ucapan salam setiap pagi bagi yang baru meniaga online, supaya orang lain sedar kewujudan anda di fb.
➡ Share something menarik dekat wall untuk menarik minat orang ramai.
Jangan segan & takut untuk beriklan.
➡ Jangan terlalu banyak share pasal resepi nak masak. Percayalah. Awak tak masak pon. Klu betul2 nak masak, screen capture je,simpan.
➡ Clearkan wall anda dari tagging2. Ramai bebenor orang duk tag anda, kasi clear sume tu. Delete. Setting private untuk tagging.
➡ sentiasa update wall sendiri. Belajar menulis, belajar bercerita walaupon sekecil2 cerita. Wardaa? Siapa warda tu? Nampak ringkas, tapi orang akan respon.
➡ Jangan cerita banyak sangat hal2 politik kat wall. Jangan duk sibuk2 sindir orang kat fb, orang lain sindir awak plak, awak sentap jetakkk..!
➡ Share, Share, Share bisness awak. Apa awak pakai, apa awak jual. 5X sehari.
➡ No tagging please..! Awak ade potential utk di unfollow. Nak unfriend awak, mereka tak sampai hati. So..sape rugi?
➡ selpiee la awak... awak jual ape. Kalau setiap setengah jam duk post selpiee je, orang pon naik juling. Sesekali muncul. Barulah awak nampak Exclusive. Gituwwwwww.
TIME BEST NAK POSTING.
🕙9 pagi
🕛12 tengah hari
🕒2.30 petang
🕔 4 petang
🕘9 malam
🕙10 malam
➡ Join group FB. Iklan minimum 10 posting sehari.
➡ Share testimoni pembeli untuk yakinkan pembeli lain .
➡ Buat secara berterusan semua di atas anda pasti berjaya.
➡ MALU taruk tepi.
➡ Doa moga Allah mudahkan customer bank in pada anda.
➡ SABAR. mende ni yang buat orang kalah.
Semoga berjaya

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...